Duurzaam baanbeheer

baanbaanbeheerDuurzaam baanbeheer

SBA neemt duurzaam beheer serieus. SBA Golf & Groen B.V. is een aannemersbedrijf dat duurzaamheid serieus neemt. Op de golfterreinen die zij in beheer heeft wil het bedrijf werken vanuit duurzame principes. Zo ook op De Peelse Golf. Daarbij gaat het voornamelijk om het terugdringen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het bezuinigen op het gebruik van water en andere natuurbronnen. Als je hier vorm en gezicht aan wil geven moet je registreren, doen en communiceren.

SBA en ook de baancommissie vinden het belangrijk om aan de gebruikers van de golfbaan te laten zien hoe je handen en voeten geeft aan duurzaam beheer. Immers duurzaam handelen is niet altijd even zichtbar voor de golfers. Daarbij komt dat door te kiezen voor bepaalde duurzame beheermaatregelen het soms kan lijken dat de graskwaliteit achteruit gaat. Denk aan het verkleuren van het gras als gevolg van weersomstandigheden of de toename van klaver en andere kruiden op de fairway. Gelukkig zijn dit niet altijd indicatoren van slechte graskwaliteit.

Om dit uit te leggen heeft SBA een infografic gemaakt die kort en krachtig met beeld en tekst uitleg geeft over invulling van duurzaam beheer en hoe dat er uit ziet. Zo betrekt SBA ook de golfer bij deze duurzame beheer aanpak.