Duurzaam baanbeheer

baanbaanbeheerDuurzaam baanbeheer

Het baanbeheer op De Peelse Golf wordt verricht door SBA Golf & Groen. Het aannemersbedrijf SBA Golf & Groen neemt duurzaamheid uiterst serieus en werkt op basis van duurzame principes. Dat betekent dat het terugdringen van gebruik van bestrijdingsmiddelen en het bezuinigen van water en overige natuurbronnen prioriteit heeft.

SBA Groen & Golf en de baancommissie vinden het belangrijk om aan de gebruikers van de golfbaan te laten zien hoe invulling wordt gegeven aan duurzaam beheer. Immers duurzaam handelen is niet altijd even zichtbaar voor de golfers. Daarbij komt dat door te kiezen voor bepaalde duurzame beheermaatregelen het soms kan lijken dat de graskwaliteit achteruit gaat. Denk aan het verkleuren van het gras als gevolg van weersomstandigheden of de toename van klaver en andere kruiden op de fairway. Gelukkig zijn dit niet altijd indicatoren van slechte graskwaliteit.

Om dit uit te leggen heeft SBA een infografic gemaakt die kort en krachtig met beeld en tekst uitleg geeft over invulling van duurzaam beheer en hoe dat er uit ziet. Zo betrekt SBA ook de golfer bij deze duurzame beheer aanpak.