Geschiedenis

de peelse golfGeschiedenis

"Parel in de Peel"

Een historische schets naar het heden.

In 1991 werd de vereniging opgericht, toen onder de naam “De Maasduinen”. De leden speelden op een commerciële baan 9 holes baan in Arcen, in de nabijheid van Venlo. Een jaar later besloot de vereniging, die destijds ongeveer 350 leden telde, een eigen baan te realiseren. Daartoe kocht zij van de gemeente Sevenum de benodigde grond  voor het aanleggen van een 18 holes, par 72 baan. Het ontwerp maakte golfbaanarchitect Alan Rijks. In 1994 ging het werk van start.

De oefenholes waren een jaar later in bedrijf en in 1996 was de grote baan bespeelbaar. De NGF verleende de baan de B-status. In datzelfde jaar vierde de vereniging haar eerste lustrum en bij die gelegenheid volgde  de opwaardering naar de A-status. Omdat de baan grotendeels in het gebied De Peel ligt, werd de naam gewijzigd in “De Peelse Golf”. Het ledental was inmiddels gegroeid naar  meer dan 800.

In 2010 veranderde de rechtspersoon van de vereniging in “Coöperatie De Peelse Golf U.A.” Uiteraard werden alle juridische grondslagen (Statuten, Huishoudelijk Reglement, Reglement Raad van Commissarissen enz.) aangepast.

Het onderhoud van de baan is in handen van professionele krachten en dit geldt ook, part-time, voor de bezetting van het secretariaat. Daarnaast zijn ruim honderd leden actief als vrijwilliger. De vereniging geeft blijvend aandacht aan het verhogen van het prestatieniveau, zowel van de volwassenen als van de jeugdleden. Een groot aantal teams neemt deel aan de competitie.

Het clubhuis heeft de allure van een Engels landhuis en ligt centraal op de golfbaan. De bouw is geïnspireerd op de schaapskooi die vroeger het landschap van De Peel bepaalde. Het clubhuis is niet alleen voor het organiseren van evenementen en wedstrijden. Het speelt ook een belangrijke rol bij het onderhouden van sociale en vriendschappelijke contacten, een element dat veel aandacht krijgt. Vanuit het clubhuis en vanaf het terras heeft men een prachtig uitzicht over de fairways en het omringende landschap. Binnen bevinden zich onder meer de receptie, een vergaderruimte, een gezellige bar en een smaakvol ingericht restaurant 'Hole 19'. Ook de in 2015 opgerichte Businessclub De Peelse Golf heeft hier natuurlijk haar thuisbasis.