Meer over handicart

stichting handicartsMeer over handicart

Een handicart houdt u in de baan.

Natuurlijk speelt u enthousiast en met veel plezier op de vele fraaie golfbanen die Nederland rijk is. Het spelen van 18 holes kost u geen enkele moeite, want uw conditie is uitstekend!

Maar dat kan ineens drastisch veranderen als u door een fysiek ongemak wat moeilijker kunt lopen of een jaartje ouder bent geworden. Toch wilt u graag uw favoriete golfspel blijven beoefenen en vindt u het spelen van 9 of 18 holes nog steeds een uitdaging en een heerlijke ontspanning.

Een Handicart biedt dan de oplossing om de lange afstanden van tee tot green te kunnen overbruggen.

Het aantal Handicarts in Nederland in 2018 is 725, verdeeld over 170 banen.

Er zijn nu 19.658 pashouders van Stichting Handicart, die met behulp van een Handicart kunnen golfen. Gemiddeld betalen zij € 4,50 voor een rondje, terwijl de werkelijke kosten ruim € 10,- bedragen. Een unieke service die wij alleen in Nederland kennen. Er zijn 33.961 donateurs.

Deze service voor mindervalide golfers kan alleen gerealiseerd worden door de inzet van 180 vrijwilligers en door DONATIES van leden.

Als donateur draagt u de Stichting Handicart een warm hart toe en stelt u daarmee uw mindervalide medegolfer in staat om de golfsport te blijven beoefenen. Het donateurschap geeft echter geen recht op een gebruikerskaart. Een gebruikerskaart is alleen te verkrijgen op grond van een medisch advies. Inlichtingen bij Clubconsul of bij receptie Peelse Golf.

Voor uw informatie: de gemiddelde jaardonatie van een gebruiker (die ook donateur is) ligt rond de € 50,-. De gemiddelde donatie van een speler die geen gebruiker is ligt rond de € 20,- tot € 25,-.

Het voortbestaan van de Stichting Handicart is alleen gegarandeerd wanneer de groei van het aantal pashouders in verhouding staat tot de groei van de jaarlijkse donaties.

Voor onze 10 Handicarts moeten wij ieder jaar € 15.000,- opbrengen. Dit lukt alleen als wij blijven doneren, zeker die leden die een Handicartpas hebben, maar ook de leden die sympathiek staan tegenover deze service. Ook het jaarlijkse Handicarttoernooi zorgt voor aanvullende inkomsten.

Let wel, een donatie is een rechtstreekse bijdrage aan onze club, die ons in staat stelt dit aantal Handicarts te behouden.

Voor vragen of advies:

Frank van Bergen, Clubconsul, 06-51633612
Theo van Asten 06-10611604