Stichting Handicart

stichting handicartsStichting Handicart

Stichting Handicart

Natuurlijk speelt u enthousiast en met veel plezier op de vele fraaie golfbanen die Nederland rijk is. Het spelen van 18 holes kost u geen enkele moeite, want uw conditie is uitstekend!

Maar dat kan ineens drastisch veranderen als u door een fysiek ongemak wat moeilijker kunt lopen of een jaartje ouder bent geworden. Toch wilt u graag uw favoriete golfspel blijven beoefenen en vindt u het spelen van 9 of 18 holes nog steeds een uitdaging en een heerlijke ontspanning.

Een handicart biedt dan de oplossing om de lange afstanden van tee tot green te kunnen overbruggen.

Stichting Handicart is in het leven geroepen om mindervalide golfers mobiliteit te verschaffen en hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

Het aantal handicarts in Nederland bedraagt ruim 1.000, verdeeld over 170 banen.

De Stichting heeft bijna 25.000 pashouders, die met behulp van een handicart kunnen golfen. Dit aantal stijgt jaarlijks. Zij betalen € 4,50 voor een rondje, terwijl de werkelijke kosten ruim € 10 bedragen. Een unieke service die wij alleen in Nederland kennen. Daarnaast zijn er zo’n 10.000 donateurs.

De Peelse golf heeft 11 handicarts ter beschikking. 110 leden maken frequent gebruik van handicarts en er zijn 25 donateurs. Samen met het jaarlijkse handicart- toernooi (2e pinksterdag) worden daarmee de kosten (zo’n  € 20.000) gedekt.

Bij De Peelse Golf Contactpersonen kunt u voor nadere informatie terecht bij de leden van de handicartcommissie: 

Frank van Bergen, clubconsul, 06-51633612
Theo van Asten 06-10611604